facebook

AIKO behaalt prestigieuze Tier 1-status door BloombergNEF en versterkt marktleiderschap

AIKO behaalt prestigieuze Tier 1-status door BloombergNEF en versterkt marktleiderschap

23 augustus 2024

Amsterdam, 23. Augustus 2024 — AIKO, een wereldleider op het gebied van zonne-energieoplossingen, kondigt met trots aan dat het is opgenomen in de BloombergNEF (BNEF) Tier 1 Solar Module Maker List voor Q3 2024. Deze erkenning onderstreept AIKO’s niet-aflatende toewijding aan innovatie, kwaliteit en financiële stabiliteit binnen de snel evoluerende zonne-energie-industrie.

De BNEF Tier 1-ranglijst is een belangrijke, wereldwijd erkende benchmark voor fabrikanten van zonnemodules en onderscheidt bedrijven die voldoen aan de strengste criteria voor financierbaarheid, financiële kracht en betrouwbaarheid in de PV sector. Met meer dan 17.000 zonne-energiebedrijven wereldwijd bereikt alleen de top 2% deze prestigieuze status, waarmee AIKO wordt gemarkeerd als een van de meest vertrouwde en betrouwbare fabrikanten op de markt.

“Het verkrijgen van de BloombergNEF Tier 1-status is een bevestiging van AIKO’s niet-aflatende streven naar uitmuntendheid en innovatie”, aldus Webster Yan, President van AIKO Europe. “Deze erkenning bevestigt niet alleen de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze producten, maar versterkt ook onze positie als leider in de wereldwijde zonne-energie-industrie.”

Over BloombergNEF Tier 1 Ranking: De BloombergNEF Tier 1 Solar Module Maker List is een onafhankelijke classificatie die de meest rendabele en betrouwbare fabrikanten van zonnemodules identificeert. De ranglijst is gebaseerd op een strikte reeks criteria, waaronder het vermogen van een bedrijf om eigen merkproducten te leveren aan ten minste zes verschillende projecten, die de afgelopen twee jaar door zes verschillende commerciële banken zijn gefinancierd zonder verhaal. Dit rigoureuze evaluatieproces zorgt ervoor dat alleen de financieel meest stabiele en technologisch geavanceerde fabrikanten worden erkend.

AIKO’s wereldwijde erkenning en vertrouwen door investeerders: De Tier 1-erkenning is niet alleen een weerspiegeling van AIKO’s technische en operationele sterkte, maar ook een belangrijke indicator van financiële stabiliteit en geloofwaardigheid voor wereldwijde financiële instellingen. Deze erkenning door BloombergNEF bevestigt dat AIKO’s modules een voorkeurskeuze zijn voor investeringswaardige zonne-energieprojecten, waardoor het merk verder versterkt wordt als wereldleider, onderschreven door vooraanstaande investeringsmaatschappijen en banken.

AIKO’s weg naar Tier 1-status: AIKO’s opname in de BNEF Tier 1-lijst is het gevolg van een periode van aanzienlijke groei en uitbreiding, waaronder de succesvolle voltooiing van verschillende grootschalige zonne-energieprojecten door heel Europa. De innovatieve benadering van zonnetechnologie van het bedrijf, in combinatie met zijn sterke financiële prestaties, heeft het AIKO snel tot een voorkeurspartner gemaakt voor zowel ontwikkelaars als investeerders.

Uitgebreide oplossingen voor alle scenario’s: AIKO heeft zijn expertise met succes uitgebreid van residentiele en C&I PV-oplossingen tot grootschalige grondgebonden zonnestroomprojecten. Dus of het nu gaat om zonne-installaties op het dak voor residentiële en commerciële doeleinden of projecten op utiliteitsschaal, AIKO’s ABC-modules (All Back Contact) zijn ontworpen om hoge efficiëntie en duurzaamheid te leveren in verschillende omgevingen en toepassingen. Deze veelzijdigheid stelt AIKO in staat om tegemoet te komen aan een breed scala aan energiebehoeften, en het bedrijf een positie heeft veroverd als voorkeurspartner in de overgang naar een CO2 neutrale toekomst.

Vooruitkijkend: Terwijl AIKO blijft innoveren en wereldwijd groeit, blijft het bedrijf zich inzetten voor het leveren van hoogwaardige zonne-energieoplossingen die voldoen aan de groeiende vraag naar hernieuwbare energie. De Tier 1-erkenning door BloombergNEF is een belangrijke mijlpaal die AIKO naar nieuwe kansen en partnerschappen in de zonne-energiesector zal stuwen.