facebook

AIKO N-Type ABC-modules drijven ‘s werelds hoogste superlaadstation op zonne-energie op de Everest aan

AIKO N-Type ABC-modules drijven ‘s werelds hoogste superlaadstation op zonne-energie op de Everest aan

10 september 2024

Düsseldorf, 10. September 2024 – AIKO heeft met succes ‘s werelds hoogste snellaadstation op zonne-energie van stroom voorzien, op 4,300 meter boven zeeniveau in het Everest National Park. Dit snellaadstation integreert AIKO’s N-Type ABC-modules met de vloeistofgekoelde technologie van Huawei Digital Power en zet een nieuwe standaard voor groene energieoplossingen in extreme omgevingen.

Het Everest-snellaadstation maakt deel uit van het project “Sichuan-Tibet Highway Supercharging Green Corridor” langs de Nationale Route 318. Dit initiatief ondersteunt elk jaar meer dan een miljoen toeristen en voorkomt actieradius-angst van eigenaren van elektrische voertuigen (EV) die zich wagen in deze hooggelegen regio die bekend staat om zijn dramatische landschappen maar tot dusver beperkte oplaadinfrastructuur.

De uitdagingen van dit terrein zijn aanzienlijk. Barre weersomstandigheden – variërend van hagelbuien en sneeuwstormen tot krachtige wind – en hoge zoninstraling maken de omgeving onvoorspelbaar. Bovendien vormen de hoogte, strenge kou en sneeuwbelasting ernstige risico’s voor alle PV apparatuur. AIKO’s N-Type ABC-modules, bekend om hun microcrack-bestendigheid, hoge efficiëntie en sterke prestaties bij zowel hoge UV-blootstelling als koude temperaturen, werden gekozen om aan deze eisen te voldoen.

Hoe AIKO’s N-Type ABC-modules de extreme omstandigheden doorstaan:

  • Onvoorspelbaar klimaat: bestand tegen extreme temperatuurverschillen (△40°C) die altijd gepaard kunnen gaan met grote hagelstenen. ABC heeft 4x IEC HF-betrouwbaarheidstest en hageltest doorstaan en heeft met succes PVEL 50 mm-kwalificatie verkregen.
  • Grote hoogte en UV-blootstelling: Gebiedenmet een hoge UV-blootstelling zorgen ervoor dat de onderdelen in een module gemakkelijk verslechteren, vooral het encapsulatiemiddel. AIKO ‘s ABC heeft 4x IEC UV-betrouwbaarheidstest doorstaan.
  • Duurzaamheid:  Dankzij de microcrack-bestendigheid  kan onze module logistieke en installatie-uitdagingen overwinnen in ruige omgevingen, zoals door wind- en sneeuwbelastingen. ABC heeft de DML+TC-betrouwbaarheidstest doorstaan met een uitstekend resultaat.
  • Hotspot-effect: Dankzij de functie voor gedeeltelijke schaduwoptimalisatie doorstaat onze module het als er vervuiling op het oppervlak van de module zit. ABC-module behaalde graad A in TÜV Rheinland’s 2PfG 2926-01.23 Standard.
  • Isolatie-eigenschappen: Naarmate de hoogte toeneemt, zullen de luchtdichtheid en atmosferische druk steeds lager zijn, zodat de isolerende eigenschappen in de module zullen verzwakken. ABC heeft 1,5x IEC-hoogspanningstest doorstaan.
  • Hoog Off-grid Power Station Voordeel: Aangezien het gebied beperkingen kent, kan er met de lage degradatiesnelheid ABC-module, 1% in jaar 1en 0,35% de jaren daaropvolgend en hoge moduleconversie-efficiëntie per m2, meer stroom (6 ~ 10% hoger) worden opgewekt in gebieden waar geen elektriciteit is.
  • Esthetisch zwart: Volledig zwart uiterlijk en volledige benutting voorzijde omdat alle elektroden  zich aan de achterkant bevinden.

Met al deze genoemde voordelen brengt de ABC-module een hoger vermogen, een hoger rendement en ultraveiligheid voor de klant.

Dit project is een voorbeeld van AIKO’s missie om schone energie te brengen naar enkele van de meest afgelegen en uitdagende plekken op aarde. Door jaarlijks 236.800 kWh schone energie op te wekken, helpt het Everest-station de ecologische voetafdruk van reizen door deze iconische regio te verkleinen, wat AIKO’s visie van een CO2-neutrale samenleving waar ontwikkeling en milieubescherming naast elkaar bestaan, bevordert.

Dit project, dat aansluit bij de geest van de Everest, symboliseert de ambitie van AIKO om de grenzen van innovatie op het gebied van schone energie te verkennen. Terwijl klimmers hun fysieke en technische grenzen verleggen om de top te bereiken, streeft AIKO ernaar de energie-industrie te leiden bij het leveren van hernieuwbare oplossingen voor de meest extreme omstandigheden.

Deze inspanning gaat niet alleen over technologie; Het gaat om een bredere missie van duurzaamheid. AIKO ziet een toekomst voor zich waarin de infrastructuur voor schone energie naadloos integreert met natuurlijke omgevingen, waardoor hernieuwbare energie zelfs de meest ongerepte en afgelegen gebieden ter wereld kan bereiken.